Mayors Forum
Lee Kuan Yew World City Price
Young Leaders
City Solution Singapore
 

Walking in Bishan - Ang Mo Kio Park

River Plains in Urban Parks







Take a stroll through Bishan-Ang Mo Kio Park, one of the largest urban parks in central Singapore. The park consists of a full 62 hectares of unique waterways and greenery. Under PUB’s Active, Beautiful and Clean (ABC) Waters programme, PUB and NParks jointly collaborated to deconcretise the old canal. It has been naturalised into a 3km meandering river with lush banks of wildflowers, creating a seamless blue-green recreational network which is well-integrated with nearby residential areas. With open lawns and gently sloping grassy banks along either side of the river, families can have picnics and gatherings while enjoying the beauty and tranquillity of the waterways. The park is also home to a wide array of interesting flora and fauna, making it ideal for nature lovers.

Stepping Stones/Recycle Hill
Made up of concrete slabs salvaged from the old canal, the Recycle Hill provides a good vantage point to view the entire park. Sitting on top of the hill is the award-winning sculpture, An Enclosure for a Swing, created to represent the fusion of nature and design.

Inclusive Playground
The Bishan-Ang Mo Kio Park inclusive playground is collaboration between the National Council of Social Service (NCSS) and the National Parks Board (NParks) and is one of the 11 inclusive playgrounds to be built across Singapore by end 2017.

The playground was specially designed after consultation and discussion sessions with therapists and children of special needs from six voluntary welfare organisations (VWOs). The inclusive playground is meant for children of all abilities, including able-bodied ones, to have fun together and understand each other better.

Butterfly Habitat
The initial idea for the butterfly habitat originated from two local students from Raffles Institution. The students approached NParks in 2012 and requested for some space to start up a butterfly garden. Six months from the submission of the project proposal, this project was then taken over by a group of regular resident volunteers.